06-10-2017 Jeen de Spa
Beste Charles,

Hartelijk dank voor je bericht. Ik zal eens gaan zien, het is interessant genoeg voor ons, opeens zo’n nieuw weetje. Hoe dan ook zeer bedankt voor je inspanning. Ik zag dat de screenprint die mijn broer had gemaakt, niet was meegestuurd, mosterd na de maaltijd maar bij deze alsnog. Fijne dag,
Met vriendelijke groet, Jeen de SpaDag,

04-10-2017 Jeen de Spa
Dag, Ik zag de uitkomst van uw uitgebreide onderzoek naar de naam Nauta. Mijn broer is met iets vergelijkbaars bezig en stuitte op de naam Imkje Nauta. Het schijnt dat ze getrouwd was met mijn vader Jeen de Spa. Bijgevoegd een screenprint van de ontbinding van hun huwelijk. Nu wil het geval dat mij als kind ter ore kwam dat er een dochter uit dat huwelijk is voortgekomen. Mijn vraag aan u is of de naam Imkje Nauta u iets zegt en zo ja, of u zelfs weet wat er van haar is terechtgekomen. Mijn vader is al in 1993 overleden, maar het maakt me toch nieuwsgierig. Bijgaand de screenprint die mijn broer tegenkwam. Zo ontdek je nog eens wat! Alvast dank. 
Hartelijke groet, Jeen de Spa jr.

29-09-2017 Esther Ladiges
Geachte heer Nauta, beste Charles,
Hartelijk dank voor uw uitgebreide reactie. Ik ga het uitzoeken!
Met vriendelijke groet, Esther Ladiges

29-09-2017 Esther Ladiges
Geachte heer Nauta,
Voor het boek 1001 vrouwen in de twintigste eeuw ben ik op zoek naar beeldmateriaal van Bertha van Heek. Via verschillende organisaties in Enschede heb ik dit geprobeerd te vinden, maar helaas tot nu toe geen reactie. Ik zag op uw website ook enige afbeeldingen van haar staan. Kunt u mij vertellen waar deze vandaan komen? Bij voorbaat hartelijk dank voor uw reactie.
Met vriendelijke groet, Esther Ladiges

22-09-2017 Jelle Ruurds Nauta
Dag Charles,
Mijn dochter Charlotte Nauta attendeerde me op uw site. Moet er nog eens rustig voor gaan zitten maar ik kan u wel het antwoord geven op bovenstaande vraag. Mijn jongste broer heet Abraham Cornelis Livius Nauta en mijn oudste broer Jan Feikes Nauta. De rest van de info volgt nog als ik meer tijd heb. Dit is al vast even een begin. Succes met uw onderzoek naar de Nauta familie. 
Jelle Ruurd Nauta, Ljouwert

18-05-2017 Lodewijk Jan Nauta
Suggestie / opmerking mbt: Rients  Nauta (I3221)
Stamboom: cjnauta
Link: http://www.stamboomonderzoek.com/cjnauta/getperson.php?personID=I3221&tree=cjnauta
Beschrijving: Geboortedatum is niet 13-10-1917, maar 31-10-1917!
Lodewijk Jan Nauta

14-04-2017 Inge Klumper
Hallo, ik ben op zoek naar Arend en Willem Nauta, twee Heerenveense broers die resp. 1911 en 1916 naar New Yersey zijn vertrokken. Heeft u voor mij info over deze mannen en zou ik contact kunnen krijgen met kinderen/kleinkinderen van hen?
Vr. gr. Inge Klumper

31-03-2017 Simon Blok
Geachte heer Nauta,
Bij het zoeken naar Tjallingius Nauta kwam ik Tjalling Nauta (1693) tegen als zoon van Rienke Mets zonder vermelding van de vader. In het RK doopboek van Leeuwarden staat de aantekening B. Nauta (secr.). De gewoonte om een “speelkind” te vernoemen naar de vader schijnt niet te zijn gevolgd. Heb u wellicht meer informatie.
Mvg Simon Blok

31-03-2017 Simon Blok
Geachte heer Nauta,
Diverse bronnen geven aan dat Anna Faber uit Hallum
1e trouwde met Petrus Adama, predikant in Arum en later in Sneek.
2e trouwde met Tjallingius Nauta, secretaris.
Het echtpaar Nauta-Faber verhuisde later naar Hallum. In de DTB’s wordt dit niet expliciet vermeld. Mogelijk hebt u gegevens die dit verder kunnen onderbouwen of ontkrachten.
Mvg Simon Blok

12-03-2017 Jan Achterbergh
Hoi Charles,
Ik ben blij dat je er wat aan had. Ik heb nog even goed gekeken, maar onze stambomen overlappen elkaar enkel op de 3 vlakken die ik eerder heb aangegeven. Het lijkt mij inderdaad niet zinvol om de Leenstra en Nauta bestanden te koppelen. Overigens 80% van onze stamboom bevind zich in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, Groot-Brittannië en Zweden. Ik ben een Zuid-Afrikaanse Leenstra, mijn grootvader was Hendrik Leenstra die in 1949 is geïmmigreerd [zoals in het stukje van Rink Bonne is beschreven]. De Leenstra’s zijn over de hele wereld uitgewaaid, en dit is juist de aanleiding geweest voor mij om de stamboom in kaart te brengen. Ten aanzien van de drie raakvlakken stel ik voor dat wij wel met elkaar gegevens blijven uitwisselen? Ik hoop dat jij er ook zo over denkt?
1. Het valt mij op dat jij ook de sterfdatum van Willem Pieters Nauta (geboren 27-09-1832 te Harlingen) niet hebt. Heb jij enig idee hoe dat kan? Omdat de rest van het gezin wel in Nederland is gestorven kan ik het me niet voorstellen dat hij is geëmigreerd? Misschien een leuk weetje over de man, een generaal-majoor, en de zoon (gevangene in Colditz) van Grietje Nauta: https://nl.wikipedia.org/wiki/Gerrit_Willem_Theo_Dames
2. Ik wist niet dat er een zevende kind was (Thomas). Ik zal het aanvullen, maar gezien de privacy filter gaat dat me niet lukken. Kan het zijn dat deze Thomas reeds in je database is opgenomen maar nog niet gekoppeld aan de juiste ouders? Er is een Thomas Nauta geboren 25-07-1925 en overleden 09-08-1995 (begraven te Assen) in jou database met persoon ID = I6937. Als vader is ‘Losse Nauta’s’ aangegeven dus wellicht is dit dezelfde Thomas?
3. 
Bijgaand tref je een scan aan van de getypte tekst van Rink Bonne. Ik heb met behulp van een highlight stift de correcties en aanvullingen aangegeven. Met vriendelijke groet, Jan Achterbergh

01-03-2017 Jan Achterbergh
Beste Charles,
Hierbij twee foto’s van Nauta (en Leenstra) graven.
1. Grafsteen van Trientje Ales Leenstra (10-01-1867, Workum – 23-08-1936, Workum) en Jan Cornelis Nauta (14-09-1858, Folsgare – 28-08-1929, Workum). Graf ligt bij de kerk in Workum. Staat Trijntje i.p.v. Trientje vermeld op grafsteen.
2. Grafsteen van hun 4 kinderen Feikje, Houkjen, Cornelis Livius en Janna. Gegevens zijn goed leesbaar op de steen.
Ik heb zelf de familie Leenstra onderzocht en gedocumenteerd. Er zijn nogal wat foutjes in jou tekst. Wil je dat ik correcties aanlever. De Leenstra’s waren allen Nederlands Hervormd, behalve mijn overgrootvader Hendrik Ales Leenstra (broer van Trientje). Door zijn huwelijk met Bens Siebrens Venema is hij in aanraking gekomen met de baptisten geloof via zijn schoonmoeder Maarij Bruinsma. Dus was enkel zijn gezin (13 kinderen) baptist. Ik kan nog veel meer vertellen als je dat wilt?
Hartelijke groet,
Jan Achterbergh

28-02-2017 J.H. Weijtze
Hallo Charles Nauta,
Geweldig bedankt voor de informatie die u mij heeft toegezonden. Om in de archieven van HCL en Tresoar te zoeken is een wens van mij welke in een vakantie periode gepand dient te worden, of nog een paar jaar wachten op de pensionering. Mijn ouders hebben dat ruim 20 jaar geleden gedaan. Dat was de tijd van boeken, microfiche en film cartridges. Helaas kan ik ze niet meer om advies vragen. Ik probeer nu de draad op te pakken waar zij zijn gestopt. De internet links die u gegeven heb vind ik geweldig. Nu kan ik achterhalen waar mijn opa gewoond heeft. De site geeft geweldige tekeningen. Bijzonder vind ik de bouwtekeningen uit 1920 van de woning complexen welke bij mij een grote interesse hebben. Uit de wijk tekeningen blijkt dat ik op verkeerde locaties van Leeuwarden aan het zoeken was. Het boek met buurten en bewoners zal zeker door mij doorzocht worden. Ik ben u zeer erkentelijk voor alle informatie die u mij heeft toegezonden. Deze informatie geeft mij weer een voorwaartse zet tot het verder uitzoeken van de Kooistra stamboom.
Heel hartelijk dank.
Met vriendelijke groet
J.H. Weijtze

27-02-2017 J.H. Weijtze
Geachte heer Nauta,
Met interesse heb ik de kaart van Camstraburen bestudeerd welk op uw site staat. Zelf ben ik op de naam Camstraburen tegen gekomen op gezinskaart als een van de woonadressen van mijn moeders grootouder Aarn Sytzes Kooistra. Deze Aarn heeft na 1892 volgens de gezinskaart gewoond op:
· Schoppershof R70, 72 en 68.
· Camstraburen Z4 achter.
· Lo??o?buurt BB 159.
Vragen
· Zou en wilt u mij verder kunnen en willen helpen met advies waar ik informatie/kaarten van de boven genoemde woonadressen kan vinden?
Het enige wat ik heb kunnen vinden is dat Kamstraburen(1850)/Camstraburen aan de Trekvaart naar Dokkum lag net even buiten de noordelijke stadsmuur van Leeuwarden.
· Kunt u adviseren welke letters missen voor Lo??o?buurt BB 159.
Ik heb zo’n beetje heel internet af gespeurd maar kom niet verder dan de site http://www.topotijdreis.nl/
In afwachting op uw reactie wil ik u alvast bedanken voor de door u genomen tijd door het lezen van mijn email.
Met vriendelijke groet,
J.H. Weijtze

23-01-2017 Inge Klumper
Dag Charles,
Dankjewel voor je ‘meeleven’/meedenken. Zojuist ontdekt via het Amerikaanse Overlijdensregister dat Willem (William) Nauta op 1 juni 1965 is overleden te New Jersey. Mocht je nog contacten hebben in die richting dan houd ik me aanbevolen.
Succes met je verdere zoektocht.
vr.gr. Inge

22-01-2017 Inge Klumper
Dag Charles,
Grappig dat de naam Klumper meerdere keren wordt geassocieerd met de naam Nauta. Ik ken Jeroen niet, maar zal zeker op zoek gaan.
Inmiddels heb ik vanmiddag in de oude kranten van Delpher een verdrietige ontdekking gedaan. Johanna Adolfina Nauta-Hart is 19 sept. 1917 overleden (vermoedelijk bij de geboorte van hun zoon Willem), zo laat de advertentie het zien. Dat ik niets kon vinden kan wel kloppen want ze is overleden in New York. Johanna en Willem hebben in ieder geval 3 kinderen gekregen.
De oudste Louis Jeltje Nauta, daar heb ik een geboorteakte van. In andere advertenties ontdekte ik vanmiddag nog een Jouke Jan Nauta, geboren half april 1914 in Smallingerland. Het gezin woont dan blijkbaar in Vlissingen.
Tragisch om te zien dat Willem Nauta waarschijnlijk de grote oversteek naar het Nieuwe Land heeft gemaakt om daar het geluk te vinden en dan ineens weduwnaar is met twee kleine kinderen.
Nu moet ik maar es kijken hoe ik aan gegevens over hem kom in zijn Amerikaanse periode. Ik stuur je de geboorteakte en overlijdensadvertentie in de bijlage toe. Misschien kun je er nog iets mee.
Hartelijk dank voor je reactie,
vr.gr. Inge

20-01-2017 Inge Klumper
Commentaar (Stamboom: cjnauta): voor het schrijven van een familiegeschiedenis over de artiestenfamilie Hart ben ik op zoek naar info over Johanna Adolphina Nauta- Hart en hun dochter Louise Jeltje. Kunt u me verder helpen?
Alvast dank,  vr.gr.  Inge Klumper

09-01-2017 Maarten J . Aalders
Beste Charles,

Dank voor alle informatie. Het was zeer nuttig. Het boekje heb ik inmiddels aangevraagd. Mocht ik nog andere vragen hebben, dan ‘weet ik je te vinden’.
Met vriendelijke groet, Maarten

05-01-2017 Maarten J. Aalders
Geachte heer Nauta,
In verband met een onderzoek naar de relatie tussen Nederland en Hongarije gedurende het Interbellum stuitte ik op uitgevers/drukkers J.P. Nauta en P.J. Nauta te Velzen. De laatste was verantwoordelijk voor de uitgave van de Hongaarsche Heraut. Ik heb via Wiewaswie wel een paar gegevens gevonden, maar u hebt er vast nog meer. Ik ben al heel blij met zijn overlijdensdatum. Maar is er misschien nog iets bekend over zijn zaak?
Veel dank, Maarten J. Aalders