2008- 01- 09 Neels Nauta
Charles
Ik heb zopas op jouw webwerf met interesse gekeken naar de ontzaglijke detail ervan en ik weet dat mijn moeder weet van heel wat van die mensen waarna verwezen word. Wij zijn in Zuid Afrika en hebben natuurlijk ook een hele familie hier. Ben je van plan om de website verder uit te bouwen? Indien wel, kan ik je gerust verdere inlichting verschaffen.
Groeten Neels (Cornelis Livius ) Nauta 

2008- 01- 17 Neels Nauta
Beste Charles
Mijn opa aan vaderskant is ook op de lijst die jij mij gestuurd heeft. Dat is Cornelis Livius Nauta (niet Cornelus) geb 15- 2- 1887 Heeg, overl 17- 01- 1959 Heeg, geh Femmigje de Vries 17- 7- 1015. Mijn moeder heeft bij haar detail van de afstammelingen van hem (deels in Zuid Afrika, deels in Nederland). Ik zal dat aan jouw sturen. Ik aanvaar dan dat Robert Nauta niet op jouw webwerf verschijnt. Heb jij een email- adres van hem?
Hartelijke groeten, Neels 

2008- 05- 09 Ankie Steenbakkers
Hallo al zoekende naar gegevens kom ik op u mooie side en zoek een fam Weil Ouisatiekohieren haal ik een sergeant Weil uit 1749 eruit maar naar veel gemail hier en daar kom ik niet verder heeft U nog een link ! Ze zeggen bij tresoar dat er niks van leeuwarden bewaard is .!
Er staat bij wijk Oost Minnemaespel heeft U nog een link?
Hoogachtend, Ankie Steenbakkers Rotterdam 

2008- 06- 19 Netty Treep
Beste onbekende Charles.
Via een familielid kwam ik op de site van de Nauta’s. Dit was voor mij toch een beetje een teleurstelling, omdat er alleen maar over de Friezen bekendheid is en niet over de Groningers, waar ik vanaf stam. Door informatie ben ik er wel achter gekomen hoe mijn opa en oma heetten, want dat was me niet bekend en daardoor kwam ik weer op mijn oudste oom, maar niet op de rest van de familie. Nu ben ik van een oudere generatie dan die van jou, neem ik aan. Ikzelf ben van 1928 en hoop dus dit jaar 80 jaar te worden (stokoud,maar nog springlevend!). De geschiedenis van mijn familie heeft me altijd zeer geïnteresseerd, maar omdat ik geen aanknopingspunten had en omdat mijn man er totaal niet voor voelde om reizen naar Groningen te ondernemen is er door mij niets onderzocht. Ik was dus heel blij toen ik hierover hoorde, maar helaas de verkeerde tak. Is er al iets over de groningers bekend of is dat nog onontgonnen gebied? Indien je tijd hebt zou je dan willen antwoorden? Bij voorbaat mijn hartelijke dank.
Mijn naam is Jeannette Treep – Nauta, maar ik word Netty genoemd en ik woon sinds mijn man is overleden in 2003, in Ugchelen.
Een hartelijke groet van Netty. 

2008- 06- 20a Netty Treep
Dag Charles. Bedankt voor het vlotte antwoord. Ik zal dan ook vlot antwoorden. Helaas heb ik erg weinig gegevens over mijn familie. Mijn broer is vorige week overleden en zijn dochter vond bij de spullen een doopbewijs van onze vader. Zo kwamen we er achter hoe onze grootouders van vaders zijde heetten, want dat was onbekend. ( waarschijnlijk was de verhouding niet denderend) De grootvader was Kornelis Nauta, gehuwd met Jantje Wieringa ( of Wierenga). Zij kregen maar liefst 10 kinderen, maar ik weet echt niet de volgorde. Van de oudste heb ik een levensbeschrijving gevonden op de site: Kornelis Nauta, compleet met zijn foto. Dit was mijn oom Jaap, die ik goed gekend heb. Voor de rest waren er: Berend, Drewes, Dirk, Johannes, Hendrik en onze vader Jacobus Cornelis. Helaas is onze vader jong overleden, n.l. al in 1941, nog maar 43 jaar oud, ik was 13, mijn zusje 11 en mijn broers 15 en 18. Mijn jongste broer, Jan is overleden in 1958, op 32- jarige leeftijd, Mijn broer Coos (Cornelis) vorige week op 19 juni. Mijn zus heet Lenie en woont in Lisse met haar echtgenoot Anton Loeve. Na overlezen zie ik dat ik de drie zusters Nauta vergeten ben. Dat waren Dieuwertje, Antje en Janna, die slechts 21 jaar werd. Ik hoop van harte dat je hier iets mee kan.
Hartelijke groet van Netty Treep – Nauta. 

2008- 06- 20b Netty Treep
Nog even een aanvulling op de Nauta,s. Jacob had een zoon, Kees, geëmigreerd naar Afrika in mijn jonge jaren en een dochter Marianne. Hij was getrouwd met Anne.
Drewes was getrouwd met een duitse vrouw, tante Max, ze kregen één zoon, Jan Dirk getrouwd met Dien Meeske, kinderen Kees, Albert, geëmigreerd naar Australië, dochter Janna , zoon Jaap. Berend, gehuwd met Jans ?, dochter Jannie en zoon Kees. Hendrik, ik geloof 5 kinderen, ik ken ze niet. Johannes gehuwd met Nolda ? Twee dochters. Antje ,ongehuwd, costuumnaaister. Dieuwertje, gehuwd met Siep Spies, vijf kinderen: Dina, Gerard, Cornelia, Jeannette, Margreet.
Dit is alles wat ik weet. Groeten, Netty. 

2008- 08- 12 Netty Treep
Dag Charles.
Fijn dat je weer verder bent gegaan met de zoektocht naar de fam. Nauta. ( Had je een goede vakantie?).
Ik moet het nog wel eens rustig bestuderen want het staat allemaal een beetje door elkaar. Ik zal mijn eigen aanvulling geven. Ik ben Jeannette Nauta, dochter van Jacobus, Cornelis en Rikseliena Nienhuis. Mijn vader overleed in 1941, dat klopt en mijn moeder in 1995 in Apeldoorn. Ik was gehuwd met Daniël, Johannes Treep in 1950. Hij was van 13 mei 1918 en is overleden in Apeldoorn op 8 oktober 2003. Ik ben van 30 oktober 1928, het leeftijdsverschil was dus 10½ jaar. Mijn zus Lenie is van 11 april 1930. Zij is gehuwd met Antonie (Anton) Loeve, geb. 30 april 1921. Hun leeftijdsverschil is 9 jaar. Men beweert wel eens dat wij allebei een oudere man hadden /hebben omdat we onze vader zo jong moesten missen, maar dat is een onbewezen gok. Zwager Anton leeft nog en zij wonen in Lisse in een aanleunwoning omdat hij na een herseninfarct invalide is geworden. Ze wonen dicht bij hun dochter.
Mijn broer Jan, die in Eindhoven is overleden in 1952 had twee dochters van zijn vrouw Cornelia van de Berg, met wie we na zijn overleiden sporadisch contact hadden omdat zij dit had verbroken. Deze dochters hebben allebei ook weer een dochter uit een bevriende samenleving. Met hun heb ik wel weer contact en ik neem aan, maar weet het niet zeker, dat die meisjes ook de naam Nauta hebben. Als het belangrijk is kan ik dit navragen.
Tot zover even dit bericht, later weer verder contact. Intussen heel veel succes met de zoektocht, ik heb er alle bewondering en waardering voor.
Een hartelijke groet van Netty Treep – Nauta.{ Ik woon vanaf vier weken na het overlijden van mijn man Daan in Ugchelen. Hij maakte de verhuizing net niet mee.} 

2008- 09- 12 Percy de Wilde
Hallo Charles,
Enkele jaren geleden hebben we via e- mail contact gehad over gezamenlijke Nauta voorouders. Ik vroeg me af of je bekend bent met de website van Scott Boelens, www.ourgenealogy.net. Zijn website beschikt over zeer veel Nauta voorouders, een echte aanrader!
Met vriendelijke groet, Percy de Wilde 

2008- 09- 14 Percy de Wilde
Hallo Charles,
Fijn dat je er iets mee kunt, succes!
Met vriendelijke groet, Percy de Wilde 

2008- 10- 10a Wietze Thijs Nauta
hallo,
ik ben Wietze Thijs Nauta ben 18 jaar en woon in jutrijp. Ik was eigenlijk wel nieuwschierig naar de stamboom Nauta, en ik vroeg me af of je ook wat wist of de Nauta’s uit Jutrijp, mijn vader heet Piet Nauta, en mijn opa heette ook Piet Nauta. Weet niet of je hier wat mee kan, maar als je iets weet zou ik het graag van je horen!!
groetjes Wietze Thijs Nauta 

2008- 10- 10b Wietze Thijs Nauta
he Charles
bedankt dat je even voor me hebt willen kijken!
ik zal wel vragen wie mijn overgrootouders waren zodat ik dat even naar jou toe kan sturen, de naam Wietze Thijs komt van de familie Dijkstra, en voor zover bekend niet voor in de Nauta tak van mijn familie. zodra ik wat handige informatie weet zal ik je wel weer een mailtje sturen.
In ieder geval erg bedankt voor je hulp tot nu toe!
groetjes Wietze Thijs