2006- 01- 02 Catrinus Nouta
Geachte heer Nauta,
Met interesse heb ik uw internetsite doorgebladerd! Het is een mooi stuk uitzoekwerk wat u op het internet heeft gezet! Momenteel ben ik bezig om de stamboom die een familielid van mij oorspronkelijk heeft geschetst verder te ontwikkelen. Ik ben benieuwd in hoeverre mijn voorouders in uw onderzoek opduiken, aangezien de ‘Nouta- tak’ tot ongeveer 1850 gewoon als Nauta door het leven ging!
De ‘oudste’ voorouder die ik tegenkom is Gavius Nauta (geboren Sneek 1674, overleden Oudkerk 24 nov 1751), in 1704 getrouwd in Leeuwarden met Rijme Regnalda/Reynalda (geboorte- en overlijdensdatum niet bekend of niet onderzocht). Gavius was een verlatijnste naam, aangezien hij in Franeker gestudeerd had.
De eerste Nauta die om wat voor reden dan ook zijn achternaam als Nouta schreef is Klaas Nouta (geboren Hijlaard 1 mei 1842, overleden Burgwerd 24 feb 1927), op 9 mei 1873 getrouwd met Trijntje Bijlsma (geboren op 5 nov 1850, overleden Tjerkwerd 14 april 1931).
Ik ben zeer benieuwd of er een link is met de door u onderzochte stamboom! Graag verneem ik van u.
Met vriendelijke groet, Catrinus Nouta 

2006- 01- 03 familie van Rens
Hallo,
Via google kwam ik op uw site. Ik zocht naar anna lantinga en daar zou u e- mails van hebben, uit 1999. Die zijn op de site niet meer te bereiken, weet u toevalig haar ouders of haar geboorte- en sterftedata?
Groeten, Lysander, Esther, Tjores en Jente van Rems 

2006- 01- 10 Gerda Woortman Wassenaar
Geachte Heer Nauta,
Via onze buren heb ik een stamboom gekregen over de Nauta s, Mijn buurvrouw is wel een Nauta maar niet van dezelfde tak. Ik heb de stamboom aan mijn tante laten zien , zij is 91 jaar en nog de enige Nauta van mijn familie. Zij heeft mij enige wijzigingen en aanpassingen doorgegeven die ik u niet wil onthouden, wellicht heeft u er iets aan om de stamboom uit te breiden.Ik ben een dochter van Trijntje Nauta , mijn moeder was de dochter van Abraham Nauta,  Mijn moeder is 14 aug. 2004 overleden .Zij was de jongste, ik zal u even de andere namen en geboortedata geven. De dochters van Abraham Nauta en Antje de Vries :
Korneliske 18- 3- 1909
Sjoerdtje 11- 10- 1909
Bottje Trijntje 9- 6- 1913 ( zij leeft nog als enige )
Pietje 2- 12- 1915
Trijntje 8- 8- 1920 (mijn moeder was gehuwd met Gijsbert Wassenaar)
mijn vader leeft nog , hij is 9- 9 90 jaar geworden!
Maar waar mijn tante erg mee zit is het volgende:
er staat ergens geschreven dat Abraham Nauta de Ned. Herv. Kerk verlaat en Gereformeerd werd. Dit is echter niet het geval, dat is zijn broer Cornelis, hij is na de Doleantie Gereformeerd geworden. Mijn tante wil graag dat dit gewijzigd wordt omdat haar vader dit niet fijn zou vinden. En zo leeft die fout maar door! Ik heb mijn tante gevraagd of ik U haar adres en telefoonnummer mag geven en dit was geen probleem, ze zou het zelfs heel leuk vinden om met U in kontakt te komen. Zij kan U wellicht ook veel meer informatie geven.
Mevr. B. T Nauta 

2006- 01- 11 familie van Rems
Heel erg bedankt voor het opzoeken!
Groeten, Lysander, Esther, Tjores en Jente van Rems 

2006- 01- 12 Arie Haagsma
Geachte Charles,
Ik heb even mijn mailbox nagelopen en we hebben in mei/juni 2005 inderdaad contact gehad over dezelfde vraag. Het vreemde is dat ik u toen blijkbaar niet verder heb kunnen helpen maar dat het antwoordt op je vraag gewoon in mijn database zit. Ja, dat kan nu 1 x gebeuren, 
Antje Nauta is geboren op 10- 04- 1904 te ????? als dochter van Sijbren Sjoerds Nauta en Wypkje Rusticus. dit is voor mij dus nieuw, HARTELIJK DANK, het leuke hier is ook dat haar over- over opa ook met een Haagsma getrouwd is geweest, deze Haagsma is echter van een andere genealogie.
Ik weet niet of en wanneer zij overleden is.dat zal wel, anders hadden we vast te feesten gemoeten op haar 100e verjaardag en zou zij nu in april 102 worden, maar het zou natuurlijk zomaar kunnen dat zij nog leeft.
Nogmaals mijn dank en dat het u en de uwen goed mag gaan.
vr gr Arie Haagsma, Wervershoof. 

2006- 01- 12 Gerda Woortman
Beste Charles,
Bedankt voor je reaktie. Hierbij stuur ik je in bijlage verdere informatie. Zodat je misschien kunt vinden waar het staat. Mijn tante kan vast nog veel meer vertellen!
Zij weet een heleboel van de familie geschiedenis. Ze is voor haar 91 jaar nog erg kwiek. Ze studeert nog Frans. Ze reist nog! Kortom ze staat nog midden in het leven.
Dus als je wat wilt weten kan ze je nog van alles vertellen! Ik hoop dat ik je hier mee geholpen hebt. Misschien hoor ik nog het een en ander van het resultaat.
Met vriendelijke groet, Gerda Woortman 

2006- 02- 08 Catrinus Nouta
Hoi Charles,
Mijn antwoord laat erg lang op zich wachten, dat spijt me echt… Ik heb het zo druk met allerlei andere zaken (vooral interviews met oude familieleden) dat ik niet aan toe kom om’s goed achter mijn computer te gaan zitten… Maar ik schrijf je terug!
Groeten, Catrinus 

2006- 03- 15 Weia Reinboud
Beste,
In je Nauta- parenteel staat bij VII- g (Abraham Nauta en Antje de Vries) ‘3 of 4 dochters’. Het zijn er echter 5, te weten: Corry (1909- x), Sjoerdtje (1910- x), Bob (1913), Pietje (1916- x) en Tyne (1920- 2005).
Groeten, Weia Reinboud
PS Misschien vind je m’n kwartierstaataanpak interessant: http:// www.antenna.nl/weia/Kwartierstaat.html 

2006- 07- 15 Hanneke Nauta
Beste Charles,
Mijn zwager attendeerde mij op uw site met informatie over de stamboom van de Nauta’s. Ik hoop dat u nog met deze site bezig bent, want ik zag dat de laatste update van 2004 was.
Ik ben dus ook een Nauta en mijn opa Willem Nauta is druk bezig (geweest) met het uitvinden van onze stamboom. Indien u geïnteresseerd bent en meer wilt weten, dan hoor ik het graag.
Mijn opa Willem Nauta is geboren op 21 november 1927 in Deinum, Menaldumadeel en zijn vader Jan Nauta (moeder is Ymkje Nauta- Visser) is geboren in Oosterrend bij Sneek.
Ik ben benieuwd of u deze tak van Nauta’s ook al ‘gevonden’ heeft.
Groeten, Hanneke Nauta Zutphen 

2006- 09- 14 Esther van Reims- Dijkstra
Hallo,
In mijn stamboom strand ik nu bij Gavius Nauta. Kent u hem??
Met vriendlijke groet, Esther van Rems- Dijkstra 

2006- 11- 08 Hanneke Nauta
Beste Charles, 
Mijn reactie heeft op zich laten wachten, maar bij deze nog erg bedankt voor de gegevens. Ik zag dat mijn overgrootvader – en moeder Jan Nauta en Ymkje Nauta- Visser er allebei in staan. Mijn overgrootmoeder Ymkje Nauta- Visser is trouwens geboren op 10 april 1898. Erg leuk om al die namen te zien! Ik stuur het uiteraard ook door aan mijn opa Wim Nauta, die erg enthousiast was over het feit dat ik u had gemaild. Ik zal hem eens vragen of hij nog aanvullingen en/of opmerkingen heeft op uw gegevens. Bent u nog geinteresseerd in de stamboom vanaf Jan en Ymkje Nauta of is dat te recent? Dan kan ik u die uiteraard vertellen!
groetjes, Hanneke Nauta 

2006- 11- 12 Anita Nauta
Goedemiddag Charles,
Alweer een hele tijd geleden hadden wij contact over de Leeuwarder Nauta tak, k’ben natuurlijk nog steeds zoekend en puzzelend , heb jij misschien nog informatie voor mij omtrent het echtpaar Sape Lucas Nauta & Rinske Foppes de Vries ? Zij staan afgebeeld als een 60 jarig getrouwd koppel(28- 05- 1870) bij het CBG, en omdat jij nog zoveel “losse”Nauta’s had , doe ik een poging,alles goed verder?
Met Vriendelijke Groet,
Anita Nauta. 

2006- 11- 13 Anita Nauta
Hallo Charles,
Ja , ik heb er inderdaad nog wat aanvullingen uit kunnen halen, k’Ben nog steeds aan de puzzel maar van alle Lucassen krijg ik zo langzamerhand een punthoofd, maar het is verslavend , want je moet het gewoon vinden, besmettelijk?
Groetjes en tot zover bedankt, Anita Nauta. 

2006- 12- 24 Maarten van Bruinessen
Goedenavond,
Mijn naam is Maarten van Bruinessen en ben op zoek naar een M. Nauta die in Cedar Rapids, Iowa???, USA woonde en trouwde in 1906/1907 met Anna van Bruinesse, die in september 1906 emigreerde om met hem te trouwen. Zij was woonachtig in Amsterdam en 28 jaar oud op moment van vertrek. Deze M. Nauta was woonachtig bij een Mr. Albada in Cedar Rapids town. Heeft u misschien meer info over deze mensen???
M.vr.gr. Maarten van Bruinessen Waddinxveen