1999- 01- 25 Jeroen Nauta
Beste Charles,
Wat een mooi initiatief, die Nauta site. Ik ben een van de Groningers. Binnen de familie hebben we wel wat informatie. Deze is niet zomaar digitaal beschikbaar, maar misschien toch aardig om te weten, voor …. Je weet maar nooit wanneer.
Jeroen Nauta

1999- 01- 26 Jan Nauta
Hallo Charles,
Even een korte reactie. Je homepage ziet er goed uit. Ik ben ook een Nauta (geboren in Friesland) maar heb eigenlijk nog nooit in het verleden gekeken waar het mijn familie betreft. Zelf ben ik geboren op 3 juni 1953 in Wolvega. Mijn grootvader was Dirk Nauta uit Heerenveen (slager van beroep). Zijn vrouw was Aaltje van der Wal (operatiezuster) ja een leuke combinatie. Misschien kun je me eens vertellen hoe ik verder kan komen.
Vriendelijke groet,
Jan Nauta

1999- 02- 06 Reinder Nauta
Hallo Charles,
Ek skryf aan jou in Afrikaans, omdat my nederlands al verroes het. Ek is Reinder Nauta, oudste seun van Reinder Nauta van Ten Post, later Haren, Groningen. Sy vader was ook Reinder Nauta. Ek sal my vader hierdie website laat sien en dan kan hy moontlik ’n bydrae maak tot jou soeke na die stamboom. Ons het na Suid- Afrika geemmigreer in 1971. Hier is sover ons weet nog ’n paar ander Nauta’s, maar geen direkte familie van ons nie. Ek hoor graag van jou as ons die saak hier verder moet neem.
Baie groete.
Reinder

1999- 02- 07 Reinder Nauta
Hallo Charles,
Dankie vir jou reaksie. Ek sal dit aan my vader deurgee, en hy kan die navorsing doen. Hy is onlangs met pensioen. Ek het geen beswaar as jy my reaksie op die website wil plaas nie, en uiteraard is enige iemand welkom om te skryf. Ek sal jou binne ’n week die detail gee wat ek van my vader gekry het.
Groete Reinder

1999- 03- 02 Sjouke G. Wolters- Nubé
Hallo,
Al surfend kwam ik bij jou terecht. Ik heb ook enkele (stuk of 7) Nauta’s, meest lossen die aangetrouwd zijn. Bijgaand attachment Grietje Nauta, gehuwd met de oudste broer van mijn oma, Sjouwke Voos (ja, daar ben ik dus naar vernoemd). Heb jij misschien haar ouders voor mij? Heb je haar überhaupt? En heb je belang bij mijn andere Nauta’s, ik stuur ze je graag, in ruil voor eventueel wat informatie. Meestal beperkt die zich tot de persoonlijke gegevens van de persoon, en de namen van de ouders. Met aangetrouwd moet je ergens ophouden, anders krijg je zo’n enorm groot bestand………
Alvast bedankt,
SJOUWKE

1999- 03- 07 Peter & Susan Nauta
Dear Charles Nauta
Very interesting, while surfing the net and looking for anything to do with Nauta, I came upon your website. My husband is a born Nauta, their family lived in Beetgemermolen until emigration to Canada in 1950. My husbands name is Pieter Nauta born in 1931- July 3. His father’s name was Anne Nauta- born in 1911- March 4. His father’s name was Pieter Nauta- born in 1879- Dec 13.
His fathers name was Sape Nauta born- Oct 12- 1844. His fathers name was Lucas Rense Nauta born in- 1822 November 11. His fathers name was Rense Lucas Nauta born around 1795. His father’s name was Lucas Evert Nauta birthdate unknown. My Husband has brothers if you would like more info please e- mail us.
Thanking you Peter & Susan Nauta

1999- 04- 12 Henny Dunwoodie
Charles
There is a large family Nauta living here in Camlachie. Canada. Father John Nauta with wife in their 80’s. Son Ronald Nauta with wife Alie and three children John, Melani and Tania Son Frank Nauta with wife Marleen I think it is with two sons and another son. I’ll get their email address if you don’t have them yet. Let me know.
Henny Dunwoodie

1999- 04- 20 Frans Nauta
Dag  Charles,
Wat een prachtig initiatief! Mijn Nauta- tak komt uit Harlingen, een stad die ik overigens niet in jouw lijstje van de volkstelling zag staan. Hoe kan ik je helpen met je onderzoek? En misschien leuk voor je om te weten dat ik de domeinnaamwww.nauta.org heb gereserveerd om een familie- site van te maken.
vriendelijke groet,
Frans Nauta

1999- 04- 25 Sievert Lantinga
Beste Charles,
Sinds augustus 1998 ben ik bezig met de genealogie van de Lantinga’s. Hierbij ben ik 1 Nauta tegengekomen, nl.:
Eeuwe Nauta, geb 08.10.1757 Itens, ovl 23.09.1826 Spannum, dominee te Itens en Spannum geh 24.03.1782 te ?? met: Antje Lantinga, geb 07.10.1757 Gaastmeer,ovl ?? dochter van: Gerben Lantinga en Sytske v.d. Burg. Gerben, ook wel Gerbrandus genoemd, was dominee te Gaastmeer en later Oppenhuizen. Hoop dat je hier iets aan hebt. Hou me aanbevolen voor aanvullende informatie.
Met vriendelijke groet,
Sievert Lantinga

1999- 05- 03 Noks Nauta
Beste Charles,
Dank voor je bericht. Jelle Nauta is geboren op 5 december 1863. Hij had nog 10 broers en zussen. Hij was de derde uit het gezin van P.J. Nauta en T.M. Nauta van der Weide. De jongste uit dat gezin, Piet, is mijn grootvader. Die Jelle Nauta is eerst onderwijzer geweest en later heeft hij een drukkerij/uitgeverij in Velsen opgericht. Hij is ‘beroemd’ geworden door de ansichtkaarten die hij uitgaf van allerlei plaatsen in Nederland. De Vereniging Documentatie Prentbriefkaarten in Den Haag heeft een boekje aan hem en zijn bedrijf (Drukkerij Nauta & Zn) gewijd. uit dit boekje o.a. de volgende informatie:
Jelle en Mies (Nauta- Vermeulen) hadden vijf kinderen van wie er een jong overleed. Hun oudste zoon heette Pieter Jelle (21 oktober 1895 tot 20 januari 1977) en was een volle neef van mijn vader. Ik heb hem nog gekend. Hij had een kantoorboekhandel in de Reestraat in Amsterdam waar hij nog ansichtkaarten uit de drukkerij van zijn vader verkocht. hij had geen kinderen De anderen waren dochters:
Hendrika Maria (april 1897- 10 juli 1899) Tetje Maria (Thea) (7 mei 1899, trouwde met banketbakker Fennema te Amersfoort) Hendrika Maria (Rie?) (10 februari 1904 – 12 mei 1968) verpleegkundige Margaretha (7 oktober 1907) trouwde met ds Toornvliet (van Radio Bloemendaal).
Ik heb aan mijn moeder gevraagd mij de stukken te sturen van de stamboom die mijn vader al had verzameld. Ik hoop daarvan nog meer te weten te komen.
Met vriendelijke groeten,
Noks Nauta te Delft

1999- 05- 12 Gaco Nauta
Dag Charles,
Ik kwam toevallig bij je web- site uit van de Nauta’s. Zelf heb ik een keer geprobeerd mijn familiestamboom uit te werken (wortels inderdaad in Friesland) en ik kwam in zo ongeveer tot mijn overgrootvader. (Ik ben 35.) Ik ben erg benieuwd wat jij al hebt verzameld over de families Nauta. Als je wilt kan ik volgende week wel wat gegevens sturen zodat je kunt kijken of mijn tak al ergens in jouw structuur voorkomt.
Met vriendelijke groeten,
Gaco Nauta
(Gaco is mijn roepnaam. Mijn doopnamen zijn Gadze
Cornelis, vernoemd naar mijn Friese opa.)

1999- 05- 14 Miriam Klaassen
Hallo Charles,
Bij toeval kwam ik vandaag in het “Boerderijenboek” van Texel, informatie tegen over een Nauta uit Kloosterburen:
Enno Harmsz Nauta (Kloosterburen 1885- 1966) kwam in 1937 op de boerderij “Antwerpen” in de polder Eierland op Texel wonen met zijn vrouw Johanna Cornelia Huibertsd de Ridder. De exacte titelinformatie van dit boek kun je vinden op de literatuurlijst op mijn homepage Texelse genealogie:http://www.casema.net/~mwk . Een van de auteurs is trouwens de gemeentelijke ambtenaar die belast is met het Texelse archief. Waarschijnlijk heeft hij de informatie over de genoemde personen uit het bevolkingsregister gehaald.
Met vriendelijke groet,
Miriam Klaassen

1999- 05- 20 Jolanda Nauta
Hoi charles!
Ik kwam de stamboom van de Nauta’s tegen op internet. Leuk dat je hiermee bezig bent. Ik hoop dat je mij niet vergeten bent om te vermelden.
De groeten van je nicht Jolanda.

1999- 06- 02 Noks Nauta
Beste Charles,
Nog bedankt voor je mail van 17 mei, ik had even een paar hele drukke weken, daarom reageerde ik niet eerder. Ik heb inmiddels allerlei stukken van mijn vader en zal die binnekort gaan bestuderen, er zijn ook copien van vrij oude documenten bij. Wat betreft de Nauta- dag: het lijkt me aardig om dat idee in de week te leggen en reacties af te wachten. Ik heb zelf geen website. Mijn idee is niet zozeer om familieherinneringen te bespreken maar wel:
* genealogische informatie te bundelen en uit te wisselen
* eventueel workshops te organiseren over bepaalde onderwerpen bijvoorbeeld: filosofie, geneeskunde, geschiedenis (hier zit het idee achter dat er mogelijk mensen zijn met dezelfde aanleg en interesse die elkaar kunnen enthousiasmeren en motiveren om over bepaalde onderwerpen verder te gaan studeren en met elkaar te overleggen. Ook kunnen we bij voldoende belangstelling activiteiten in een workshop organiseren bijvoorbeeld muzikaal (ik zing). Ik heb geen boomstamprogramma, heb me nog niet eerder met genealogie bezig gehouden. Ik zou graag een aangepaste uitdraai van je ontvangen met mijn gegevens erin verwerkt. Je kunt ook even wachten daarmee tot ik mijn stukken heb gelezen en de informatie aan jou heb verzonden.
Vriendelijke groeten,
Noks Nauta

1999- 06- 04 Henny Dunwoodie
Hi Charles
I have given your email address to the Nauta’s that live here in Canada. Finally I had a chance to see them.  Hope you get some writings from them. Lots of success finding as many Nauta’s as you can. Would be funny if you were long lost relatives.
Greetings Henny D.

1999- 06- 04 Sievert Lantinga
Hallo Charles,
Even een reactie en aanvullende informatie op jouw en mijn gegevens betreffende Eeuwe Nauta. M.i. is de door jou genoemde Eeuwe Schreuder Nauta een andere Nauta dan “mijn” Eeuwe Nauta. In de huwelijksklapper heb ik ik gezien dat Antje Lantinga daar inderdaad ANNA wordt genoemd. De gegevens betreffende Antje heb ik via een andere genealogie; m.a.w. Antje zou wel eens Anna kunnen heten. De vader van Eeuwe is Hetto Nauta. Je schreef over Hetto: afkomst onzeker. Ik ben in stukken tegengekomen dat Hetto’s vader en dus Eeuwe’s grootvader GAVIUS zou zijn. Eeuwe is gedoopt 16.10.1781 te Itens. Eeuwe was cand. te Bolsward 01.10.1781. Predikant te Itens 1782, Edens 1783 en Spannum. Ik vermoed dat Eeuwe Nauta, afkomstig van Kubaard en Anna Lantinga, afkomstig van Wommels per 24.03.1782 te Itens en niet te Wommels zijn getrouwd. Misschien meer vraagtekens dan uitroeptekens. Hou me aanbevolen wanneer je omtrent deze figuren “harde” gegevens hebt. Omgekeerd zal ik jou ook op de hoogte houden van hetgeen ik hierover tegen het lijf loop.
Met vriendelijke groet,
Sievert Lantinga

1999- 06- 04 Zacharias Nauta
Als 378ste bezoeker van Uw homepage ,een reactie. Grote bewonderingvoor Uw uitgebreid speurwerk. Hoewel mijn “boompje’ hgelemaal Gronings is wil het toch graag aan U door geven. Nauta Hiddes Leendert, Landbouwer,Groningen 8- 4- 1749/4- 7- 1827 Nauta ties Leenderts,Commies Rijksbelasting Hoornsedijk 12- 5- 1805/Oldehove 16- 2 1885. Nauta Zacharias, Gemeente ontvanger,Oldehove 14=5- 1848 / Grootegast 3- 6- 1933 Nauta Jan,onderwijzer,P{ieterburen 8- 3- 1889 / Amsterdam 5- 5- 1941 Nauta Zacharias, Arts,Almelo 10- 4- 1941 dit ben ik.
Hebt U er iets aan?
Groeten, Nauta.

1999- 06- 05 John de Vries
Hello Mr.Nauta !
Wist U dat VOOR den oorlog in Amsterdam werd geboren ene JAN NAUTA, die was bij geboorte de 750 duizendste inwoner van Amsterdam. Ook heb ik ene Jacob Nauta gekend, ook voor den oorlog die was van Groningen en en zeer bekwaam kleermaker!
Vr.gr. John de Vries, Calgary, Alberts

1999- 06- 05 Noks Nauta
Beste Charles,
Ik heb alle stukken van mijn vader doorgenomen en alles ingevoegd in mijn gegevens. Ik zend ze je hierbij als attachment. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Er is toch vrij veel nieuws bij voor mij. Dank voor je mail, ik ben benieuwd naar de reacties op je suggestie voor een Nauta- dag!! Als het niet lukt met de attachment, laat dat dan even weten? Ik stuur het stuk dan per post.
Groeten, Noks Nauta

1999- 08- 25 Jeroen Klumper
Geachte heer Nauta,
Bij het onderzoeken van mijn stamboom ben ik gestuit op een aantal voorouders met de naam Nauta. Bij deze stuur ik u de informatie die ik heb gevonden. Heeft u een van deze personen in uw bestand staan? Ik ben alle drie huwlijken tegengekomen in GenLias, maar ik ben nog niet in het archief van Leeuwarden geweest, dus ik heb nog niet zoveel informatie over ze. Mocht u aanvullingen hebben, dan verneem ik dat graag.
– – – – – – – – – – – – – – –
Mijn Nauta’s:
Jouw Martinus Nauta, geboortedatum onbekend, gehuwd op 08- 04- 1821 te Workum met Doetje Welmers Postma, geboortedatum onbekend.
Uit dit huwelijk: Wiebren Nauta, geboren 18- 10- 1833 te Workum, gehuwd op 15- 11- 1874 te Sneek met Janneke Tapernon, geboren 28- 01- 1851 te Sneek.
Uit dit huwelijk: Doetje Nauta, geboren 21- 01- 1885 te Sneek, gehuwd op 09- 07- 1904 te Sneek met Leendert Schuil, geboren 01- 05- 1884 te Sneek
Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
Jeroen Klumper.

1999- 09- 04 Jeroen Klumper
Hallo Charles,
Ik ben vandaag naar het Ryksarchyf (zo spel je dat toch?) geweest, en heb daar wat meer informatie gevonden over m’n Nauta’s. Ik heb alle DTB registers van Workum bekeken en daar komt een zekere Jouw Nauta (geb. 1794 te Workum) in voor. > Zijn vader heet Martinus Wiebrens Nauta en zal waarschijnlijk ergens tussen 1725 en 1775 geboren zijn. Ja, we hebben dezelfde, Janke Jouws was de vrouw van “mijn” Martinus Wiebrens Nauta. Het gekke is alleen dat in sommige boeken (volgens mijn de hervormde doopboeken van Workum) hij vermeldt staat als Martijnus Sijbrens Nauta.Was je dit al eerder tegengekomen?
Maar goed, het huwelijk met Janke Jouws is dus inderdaad degene die ik zoek. Dit huwelijk vond plaats op ofwel 22- 04- 1792, ofwel 17- 04- 1792. De preciese datum ben ik nog niet uit. Janke Jouws is overleden in Workum op 12- 09- 1811 (gelukkig nog net binnen de burgelijke stand). De Jouw Martinus Nauta van 11- 9- 1794 had een beroep dat ik moeilijk leesbaar vond. Het is volgens mij iets van Pannebakkersknegt. Is dat een bestaand beroep? De Doetjes die in mijn bestanden voorkomen zijn allemaal van voor 1810. De Doetje Welmers Postma is de vrouw van Jouw Martinus Nauta. Zij is geboren op 3- 1- 1793. Van het huwelijk tussen Wiebren Nauta, die zoon van Jouw Martinus Nauta die geboren was op 18- 10- 1833, met Janneke Tapernon waar ik in m’n vorige e- mail over berichtte weet ik nog dat zij, Janneke, geboren was op 28- 1- 1851 en overleden is in Sneek op 12- 09- 1920.
Ik ben zeker geïnteresseerd in meer informatie over deze Nauta’s. Martinus Wiebrens Nauta (of Martinus Sijbrens Nauta, zo je wilt) is de verste tak Nauta’s die ik heb. Bedankt voor alle informatie tot nu toe, en mocht u nog wat vinden, dan houd ik me van harte aanbevolen.
groeten, Jeroen.

1999- 11- 10 Marten Haijema
Beste Charles,
Ik ben bij je op visite geweest op je thuispagina. De basis is er en er groeit zeker een machtige thússide uit. Vroeger toen ik jong was hadden wij bij de mariniers een kapitein Nauta, die, zoals ik mij herinner een Fries gevoel had van binnen. Bij inspecties controleerde hij mij niet, omdat het vanzelfsprekend goed moest zijn omdat ik een Fries was. Het zal in 48/49 geweest in Den Haag. Graag nodig ik je uit tot een wederbezoek op mijn thuispagina. Even een klik op het nummer hieronder en je vleigt er heen. Een naamvermelding in het gastenboek stel ik heel erg op prijs. Hartelijk welkom.
Groeten van Marten Haijema

1999- 12- 02 John Nauta
Hello Charles,
Thanks so much for your information. I realize that it is difficult to find names and dates before 1811 so I appreciate your help. I do think that you had mistakes in your e- mail to me regarding Wessel and Jacob. If you can obtain a copy of that akte (and I will gladly pay for a copy and for mailing it to me) that will clear up that question plus give me the name of Jacob’s mother and the parents of Teetkse. To me, that has to be the same Jacob that is in our relation. The name Teetske may have been changed for some reason. I am just guessing. If you have anymore questions or facts for me it would be very helpful. Now a question: Do you have a fax machine or have access to one? I have 7 record sheets of our family. Those will give much more information about our family, including names, dates, places, etc. Or, if you wish, you can give me your address and I will send copies to you. Either way would be much easier than writing all the information via e- mail. Whatever you choose is o.k. I do not want you to think that you are obligated to help me in any way. I have always been interested in our family tree. I hope to go to the Netherlands next year or in 2001. We will see. I want my children to see the places where their family came from. I am first generation but soon there will be several more than history gets lost. That is why I am putting a family record together. Thanks for your help and I hope to hear from you soon.
Greetings from, John Nauta